A les nostres rutes per ciutats barates d’Espanya, avui fem parada a la ciutat comtal. Una escapada barata per Barcelona és una data marcada en vermell al calendari.

Barcelona i el turisme van de la mà. Tal és així, que recentment hem conegut l’impuls d’un fòrum internacional de debat sobre la gestió del turisme a la ciutat. El motiu d’això és que el turisme a Barcelona té ja unes dimensions que sobrepassen qualsevol expectativa.

La idea d’aquest debat és replantejar la gestió d’aquest servei per trobar una fórmula que encaixi amb el nou plantejament.

Avui, examinem Barcelona de dalt a baix i busquem les opcions més econòmiques per a un viatge inoblidable.

Transport a Barcelona

El transport públic a Barcelona està ben valorat. Aquest servei es porta un notable per part dels turistes. Són xifres que es desprenen de l’última enquesta d’activitat turística de Barcelona en relació a la ciutat i l’entorn.

Anar en bici per Barcelona

El 2015, la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta va col·laborar en l’elaboració del Baròmetre de la Bicicleta per l’esmentat any. Entre les principals conclusions hi ha el creixement significatiu en l’ús d’aquest vehicle des de l’última vegada que es va elaborar aquest baròmetre. De la mateixa manera, va créixer la intensitat amb la que s’utilitza, especialment pel que fa als desplaçaments referits a la rutina diària.

Et recomano que facis un cop d’ull al projecte Bike Share Map.

Altres de les opcions és aquest projecte interactiu que t’ofereix Google Street Map sobre el moviment Bike-sharing a nivell mundial. El sistema de bicicletes compartides es gestiona per un estament públic al mateix temps que permet recollir aquest mitjà de transport i tornar-la en un altre punt. L’ús de la bicicleta és imprescindible per a una escapada barata per Barcelona.

Preu d’un cafè a Barcelona

Prendre un cafè a Barcelona no té per què ser car. El mateix consistori de la ciutat ha volgut plasmar aquesta evidència a través d’un estudi en el qual es conclou que prendre aquesta beguda en un establiment de la ciutat costa de mitjana 1,11 euros.

Aquest treball de camp està basat en els bars i restaurants de la ciutat i no serà l’últim, ja que pel que sembla està en marxa la creació d’un Observatori de la restauració.

Allotjar-se de manera barata a Barcelona

Si apostes per l’economia col·laborativa opta per 9flats. Algú podrà llogar-una habitació a un preu molt raonable. Aquest mercat comunitari està basat en la confiança de tota la xarxa que la compon. Aquí podràs descobrir i reservar diferents allotjaments repartits per tot el món.

Wifi gratis a Barcelona

Alguns dels punts més interessants per mantenir el teu accés gratuït són:

Tens totes les estacions en aquest mapa que ha dissenyat l’Ajuntament de Barcelona. La intenció és desplegar una xarxa lliure d’accés a Internet per a tots els ciutadans. D’aquesta manera, es facilita la recerca d’informació i l’ús social de la xarxa. Segons la pròpia pàgina, actualment estan habilitats 590 punts d’accés.

Preu d’una cervesa a Barcelona

Prendre una cervesa en ple centre urbà de Barcelona és un bé molt demandat. Els companys d’El Periódico de Catalunya ho van comprovar en primera persona. Segons indiquen, un dels enclavaments més cars és la Rambla, amb fins 7,45 euros per mig litre de cervesa. La resta de localitzacions que ofereixen els preus més alts de la ciutat són el passeig de Gràcia i la zona litoral. D’altra banda, els preus més econòmics es donen en bars de barris -especialment els regentats per famílies asiàtiques- i en fleques amb zona de degustació.

Escapada barata per Barcelona: plans

L’oferta d’oci en una ciutat com Barcelona és immensa. Perquè triïs una opció barata i que no et comporti una despesa important, mira l’últim de Groupalia o Groupon.

Encara ens queden molts més destinacions! De la mateixa manera que t’hem descobert una escapada barata per Barcelona, ​​durant les pròximes setmanes publicarem una nova ruta per descobrir de forma econòmica altra ciutat d’Espanya.