Des de fa unes setmanes, a l’estat de Queensland, a Austràlia, diversos científics realitzen una conscienciosa recerca d’un tigre de Tasmània, un animal que es creu, o es creia fins fa poc, que s’havia extingit completament fa més de 80 anys. El 1936 moria en el zoològic de Hobart l’últim espècimen del que es té notícia.

No obstant això, una sèrie d’albiraments considerats com plausibles en aquesta regió australiana han fet reconsiderar als científics de la Universitat James Cook aquesta categoria per al famós animal, i han iniciat una operació de recerca per determinar si és cert que l’animal ha sobreviscut a seva, potser prematurament declarada, extinció.
Segons recull The Guardian, el professor Bill Laurence, d’aquesta universitat, hauria mantingut converses detallades amb dues persones sobre els animals que han albirat a la península de Cape York i que podrien ser tigres de Tasmània segons les seves minucioses descripcions. Un d’ells és un treballador del Servei de Parcs Nacionals de Queensland i l’altre un campista freqüent en aquesta zona. Els animals haurien estat vistos a la nit, en distàncies curtes i fent servir una llanterna. Les descripcions encaixarien amb les d’un tigre de Tasmània, i no amb les d’altres animals de mida similar que habiten la mateixa zona, com gossos salvatges o dingos.